perjantai 21. toukokuuta 2010

Silloin kun onnistuu




Firenzen jälkeen tulimme bussilla San Gimignano kylään.
Pieneen etruskiajan kylään keskellà Chiantin viinialuetta.

Kylä, joka on säilyttänyt vanhat muurinsa, torninsa, viehätyksensä. Hyvällä onnella ja viime hetkellä illansuussa meille kävi tuuri. Löysimme erinomaisen yösijan vanhasta kivitalosta.

Silloin kun onnistuu...
Saapuu kylään keskiviikkona ja juuri torstaina on toripäivä.


Toripäivä on useimmiten kerran viikossa. Silloin kylän keskusaukio täyttyy vaatteiden, kenkien, kankaiden, keittiötarvikkeiden, korujen myyjistä. Myös ruokaa on tarjolla.
Ostamme kalaa, herkullista kanaa, kesäkurpitsaa, tomaattia, salaattia, aprikoosia, kirsikoita, mansikoita. Uskomattoman hyvää juustoa, maalaisleipää. Toscanan makuja, Chiantin alueen roseviiniä. Valmistamme lounaan ja taas se tapahtuu. Ruuasta ja hetkestä nauttiminen.
Aitoja makuja lähituottajilta, parasta mità Toscana tarjoaa.