perjantai 21. toukokuuta 2010

Firenze



Matkustimme junalla Milanosta Firenzeen. Yövyimme aseman lähistöllä pienessä hotellissa. Ensivaikutelma paikasta on ehkä se tärkein. Koska liikutun ensimmäisen kerran?
Firenzessa liikutuin mennessäni lähikauppaan ja näin hedelmätiskin ja runsaat valikoimat herkkuja. Ihastuin nopeasti Firenzen ilmapiiriin. Toscanan keskukseen ja renesanssin syntysijaan. Kaupunki on täynna kauneutta. Tiilikatot, terracotta väri kaikkialla. Kirkkoja, patsaita, torneja, kapeita kujia.



Risto liikuttui syödessaan lounasta pienessä trattoriassa, mustekalaa ja maukasta papukeittoa.






Niilo piirtää kiitokseksi tarjoilijalle piirrustuksen.



Kävimme ihan oikeassa Pitti linnassa, jossa oli kuninkaiden tuoleja, valtavia kattokruunuja, Raffaelin maalauksia.
Michelangelon aukiolla ihailimme Firenzen näkymää. Kastuimme Bobolin puistossa ukkossateessa. Menimme suojaan vihreisiin holvikäytäviin, suurten puiden varjoon.
Kävelimme ja katselimme, Niilolla isovarvas meni ihan suoraksi, koska sinne meni maitohappo.

Niilon ensimmäinen jäätelö Firenzessä.

Taivaallisen makuista cappucinoa kahvilassa, jossa viereisessä pöydässä istui kuvankaunis nainen. Muutaman miesasiakkaan katse nauliutui ja expressoa hämmennettiin kiivaasti.


Siteeraus ruokalistasta

"Il tempo per leggere,
come il tempo per gustare,
dilata il tempo per vivere."
Söimme lounaan Cucula ravintolassa, kirjakaupassa jossa on ravintola. Niilo sai lahjaksi Pinokkio kortin ja antoi tarjoilijalle suukon.


Stefano Pavin kampaamon sisäänkäynti.

Saimme myös vinkin hyvästä kampaajasta, jossa leikkautimme hiukset Firenzen tyyliin. Arvokas, harmaahiuksinen Stefano polvistui leikaamaan Niilon hiuksia ja Niilo herra nautti. Mikä nautinto onkaan käydä hyvän kampaajan luona.